همه ی دوروبریات از اینجا شروع کردن…. تو هم شروع کن !

نقطه شروع چیه ؟

نقطه شروع یک محیط آموزشی برای شروع یادگیری یه زبان برنامه نویسی جدید یا یک محیط توسعه جدیده که توسط خیلی ها در دنیا داره استفاده میشه ….

بدون شک تو هم دنبال آموزش بودی رسیدی اینجا پس :

۱-به پلتفرم بوی اعتماد کن که در این صفحه تو به خواسته ات میرسی !

۲-سخت تمرین کن و نگران زیاد بودن محتوای آموزشی نباش !

چارت نکات قبل از شروع به یادگیری

اگر الان وقت یادگیری را ندارید این صفحه را ترک کنید . برای شروع یک زبان برنامه نویسی یا محیط توسعه جدید ابتدا مطمئن شوید که وقتتان آزاد است و می توانید با خیال راحت شروع کنید .

برنامه نویسی یعنی کدنویسی ، پس فقط تماشاچی نباشید . در هرجایی که قطعه کدی آورده شده آستین هایتان را بالا بزنید و کد ها را تست کنید . شیوه ی “”اول کد”” بهترین قانون یادگیری برنامه نویسی است .

فورا این صفحه را تا انتها اسکرول نکنید که ببینید چه خبر است ! اگر به دنبال یادگیری هستید به ما اعتماد کنید و قدم به قدم مفاهیم را دنبال کنید و در آخر مطمئن باشید که این مبحث را یاد خواهید گرفت .

 

آموزش شروع به کار با پلاگین نویسی وردپرس

شروع به کار با پلاگین وردپرس
طراحی یک پلاگین ساده در وردپرس

وردپرس چیست ؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که توسط آن می توانید سایت طراحی کرده و محتوای خود را روی آن بارگذاری کنید . وردپرس به دلیل سادگی و امنیت خوبی که دارد امروزه یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیاست و تقریبا اکثر سایت های دنیا با همین CMS راه اندازی شده اند . کار با وردپرس تقریبا ساده و اسان است و به راحتی می توان با آن تمام فعالیت های مربوط به یک سایت یا فروشگاه اینترنتی را مدیریت کرد .

پلاگین وردپرس چیست ؟

پلاگین نویسی یکی از جذاب ترین و جالب ترین قابلیت هایی است که می توانید بر روی CMS محبوب وردپرسی خود انجام دهید . خب همانطور که می دانید وردپرس قابلیت نصب افزونه یا همان پلاگین را دارد. به کمک پلاگین ها شما می توانید با خیلی از بخش های وردپرس ارتباط برقرار کرده و کارهای زیاید را به کمک آنها انجام دهید. به طور دقیق تر افزونه های وردپرس ابزارهایی هستند که قابلیت های اضافی را به وب سایت شما ارائه می دهند. برای نصب یک پلاگین فقط باید پرونده های پلاگین را در فهرست wp-content / plugins مسیر هاست سایت خود قرار دهید. پس از نصب یک افزونه ، می توانید آن را فعال کرده یا از فهرست افزونه ها در مدیریت WP خود غیرفعال کنید.

آنچه که در پایان به آن خواهید رسید

تمام تلاش خود را کرده ایم تا تمام موارد مربوط به افزونه نویسی وردپرس را به شما آموزش دهیم تا در پایان همین صفحه درست جایی که با ما خداحافظی می کنید یک پلاگین نویس خوب شده باشید و بتوانید اولین پلاگین خود را بر روی وردپرس کدنویسی ، طراحی ، نصب و راه اندازی کنید .

همین حالا با روش زیر می توانید این صفحه را به صفحات موردعلاقه خود اضافه کرده و آموزش را دنبال کنید .

افزودن این صفحه به علاقه مندی ها

برای افزودن صفحه به علاقه مندی ها در همه ی مرورگرهای اینترنت (به عنوان مثال Chrome ، Edge ، Firefox ، Opera) با فشار دادن Ctrl D یک نشانک یا آدرس دلخواه مورد علاقه جدید را برای صفحه فعلی ایجاد می کنید. به عنوان مثال ، اکنون می توانید Ctrl D را فشار دهید تا این صفحه را به علاقه مندی های خود اضافه کنید.

دریافت افزونه های رایگان در وردپرس

وردپرس با استفاده از نرم افزارهای منبع باز ساخته شده است ، به این معنی که هر کسی می تواند برای سایت خود وردپرس را به آن اضافه کرده و یا آن را گسترش دهد.

در مورد افزونه های رایگان وردپرس ابتدا یک برنامه نویس یا توسعه دهنده ی خوش ذوق مثلل خودتان افزونه ای ایجاد کرده و آن را برای دانلود از فهرست لیست افزونه های قابل دریافت وردپرس آنرا در دسترس عموم مردم قرار دهد. مخزن وردپرس برای کاربران وردپرس یک صفحه در پنل مدیریت و سایت اصلی خود در نظر گرفته که کاربران به راحتی می توااند به افزونه های نصبی دسترسی داشته باشند و تنها کاری که باید انجام دهند این است که یا مستقیما از مخزن وردپرس و یا با جستجوی یک افزونه ،آنرا بارگیری کرده و سپس اقدام به نصب پلاگین کنند.

چرا ما باید از پلاگین ها استفاده کنیم ؟

پلاگین ها کار با صفحات وردپرس و بخش های سایت را آسان تر کرده اند . به طور مثال به جای استفاده از کدنویسی های سخت و طولانی شما می توانید با نصب یک پلاگین آن بخش را توسعه داده و کار را زودتر تمام کنید . مثلا یکی از افزونه های پر استفاده ی وردپرس CONTACT 7 است که برای طراحی فرم های ارتباط با کاربر استفاده می شود . شما اگر به تنهایی بخواهید برای اینگونه کارها کدنویسی کنید ممکن است ساعت ها وقتتان را بگیرید در صورتی که با افزونه تنها چند کلیک و وارد کردن اطلاعات است که شاید ۵ دقیقه هم نشود !

چگونه یک پلاگین را در وردپرس فعال کنیم ؟

ساده ترین راه برای نصب افزونه های وردپرس دسترسی به فهرست رسمی افزونه ها از طریق پنل مدیریت وردپرس است. بدین منظور ابتدا وارد داشبورد وردپرس سایت خود شوید و به افزونه ها بروید -> افزودن موارد جدید را انتخاب کنید و سپس در صفحه جدید باز شده برای جستجوی نام پلاگین در نوار جستجوی بالا کلمه کلیدی خود را وارد کرده و دکمه جستجو را فشار دهید . همچنین اگر تایپ نکنید به طور خودکار وردپرس کلمه را برای شما جستجو می کند . همچنین می توانید با کلیک روی برگه های ارائه شده در سمت چپ ، افزونه های برجسته ، محبوب یا پیشنهادی وردپرس را مرور کنید.

پنل مدیریت وردپرس
نصب افزونه / پلاگین در وردپرس

به عنوان مثال ، اگر پلاگین MonsterInsights را جستجو کنید ، می بینید که به عنوان اولین نتیجه ظاهر می شود. برای شروع نصب افزونه ، روی دکمه Install Now کلیک کنید.

منتظر بمانید تا فرآیند به پایان برسد و روی دکمه فعال سازی کلیک کنید تا از افزونه وردپرس استفاده کنید.

پس از فعال کردن افزونه ، با رفتن به بخش Plugins -> Plugins Installed تنظیمات پلاگین را بررسی و پیکربندی کنید.

نصب پلاگین به صورت دستی در وردپرس

اینکار هم به راحتی نصب از طریق صفحات افزودن پلاگین های جدید وردپرس است .

روش دیگر برای نصب افزونه های وردپرس بارگذاری دستی پرونده های پلاگین از طریق داشبورد پنل مدیریت وردپرس است.

این روش به شما امکان را می دهد افزونه ای را نصب کنید که ممکن است در فهرست رسمی وردپرس نباشد اما در عوض از فهرست های شخص ثالث در دسترس باشد . به فرض مثال شما یک پلاگین کاملا شخصی سازی شده را فقط از این طریق می توانید نصب کنید چرا که این پلاگین تنها برای شماست و دیگران دسترسی به آن را ندارند.

قبل از شروع مراحل نصب پلاگین ، ابتدا باید فایل ZIP پلاگین را از منبع انتخابی موردنظر خود بارگیری کنید.

بعد ، به قسمت مدیریت وردپرس خود دسترسی پیدا کنید و افزونه ها -> افزودن موارد جدید را کلیک کنید. سپس ، دکمه Upload Plugin را در سمت چپ و بالای صفحه کلیک کنید . سپس منتظر بمانید تا فرآیند به پایان برسد و روی دکمه فعال سازی کلیک کنید تا از افزونه وردپرس استفاده کنید.

پیش نیازهای برنامه نویسی پلاگین وردپرس

برای افزونه نویسی وردپرس حداقل نیاز است که مقداری به زبان php مسلط باشید .این آموزش پلاگین نویسی برای وردپرس برای افرادی در نظر گرفته شده است که قبلاً دانش اولیه زبان PHP را داشته باشند یا حداقل با مفاهیم و دستور کدهای اولیه این زبان کار کرده باشند . لازم است بدانید که برای شروع یادگیری پلاگین نویسی وردپرس نیازی به یادگیری صدرصد زبان php نخواهید داشت و در حد ارتباط دهی و نوع کدنویسی آن این زبان موردنیاز است .

همچنین برای تکمیل مراحل این آموزش افزونه وردپرس ، به یک ویرایشگر متن مانند Notepad ++ یا برنامه ای مانند NetBeans نیاز دارید. البته آنچه که از همه مهمتر است یک سایتی که بر روی آن سیستم مدیریت محتوای وردپرس قرار داشته باشد که از طریق آن بتوان افزونه ها را تست و بررسی کنیم .

نکته مهم : در صورتی که تمایل دارید این آموزش را روی سایت خود انجام دهید بهتر است قبل از ادامه کار ، از وب سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

هوک یا قلاب در وردپرس چیست؟

افزونه های وردپرس با استفاده از قلابی به نام هوک با کد اصلی (هسته ی وردپرس ) ارتباط برقرار می کنند. قلاب ها دو نوع مختلف دارند.

  • قلاب های عملیاتی (برای افزودن / حذف عملکردها)
  • قلاب های فیلتر (برای اصلاح داده های تولید شده توسط توابع)
  • اقدامات و قلاب های عملیاتی

هنگام بازدید از هر صفحه از یک وب سایت وردپرسی ، یک سری از توابع PHP که قبلا برای سایت شما نوشته شده است در نقاط مختلف فراخوانی شده و آنها به قلاب های عملیاتی وردپرس متصل می شوند. با استفاده از قلاب های عملیاتی ارائه شده توسط وردپرس ، می توانید عملکردهای خود را اجرایی کنید.

قلاب ها ، اکشن ها و فیلترها را بشناسید

قبل از شروع یا دست به کد شدن ابتدا لازم است سه مورد مهم هسته وردپرس را بیشتر بشناسید .قلاب ها وظیفه دسترسی به کدهای اصلی وردپرس را دارند ولی بدون اینکه کداصلی تغییر کند . به فرض مثال شما می خواهید ساختار یک نوشته در وردپرس را تغییر دهید. اگر تابع این قسمت به صورت استاتیک کدنویسی شده بود باید مستقیما وارد سورس وردپرس شده و تغییرات را اعمال می کردید اما اتفاقی که افتاد این است که هوک اکشن دسترسی به سورس را فراهم کرد ولی بی آن که سورس اصلی تغییر کند . بنابراین شما تغییرات خود را در یک تابع جدید اعمال کرده و قلاب آن را به سورس اصلی متصل می کند.در واقع Actions and Action Hooks قسمتی از کدهای هسته وردپرس هستند که در هنگام بازدید یا وارد شدن به یک صفحه وب تعدادی از توابع از پیش کدنویسی شده به زبان php را فراخوانی می کنند.هوک ها در وردپرس اکثرا عملیات های اجرایی را انجام می دهند و بسیاری از تغییراتی که به سرعت در سایت اعمال می کنید توسط این اکشن ها اتفاق می افتد.

فیلترهای وردپرس برای زمانی به کار می روند که بخواهید تغییرات را در پارامترهای ورودی اعمال کنید . به طور مثال هر کاربر برای ثبت نام در وردپرس مقادیری شامل نام ، نام خانوادگی ، ایمیل ، شماره موبایل ، رمز عبور را دریافت می کند . حال فرض کنید که تاریخ تولد او را هم بخواهید به سیستم ثبت نام سایت خود اضافه کنید . در این صورت با ایجاد یک فیلتر جدید می توانید به پارامترهای ورودی هر بخش دسترسی پیدا کرده و تغییرات خود را اضافه ، ویرایش و یا حذف کنید.

فعالسازی حالت دیباگ در وردپرس

در حالت دیباگ شما قادر خواهید بود هر گونه خطا یا مشکلی که در هنگام افزونه نویسی ممکن است پیش بیاید را بررسی و خطا را رفع کنید .فرض کنید چند افزونه را فعال کرده باشید و پس از آن مشاهده کنید که قالب سایت به کلی بهم ریخته است ، در این حالت باید یکی یکی افزونه ها را غیرفعال کنید تا مشخص شود مشکل از سمت کدام افزونه بوده ولی با حالت دیباگ وردپرس در بالاترین قسمت پنل مدیریت خطایی که از افزونه دریافت می کنید را نشان می دهد . البته لازم به ذکر است که همیشه نام افزونه نمایش داده نمی شود و فقط قسمتی از خطا و شماره سطر را به شما نشان می دهد که با همین خطا میشود فهمید مشکل از کدام افزونه است . اما مسله اینجاست که در حالت پیش فرض این قابلیت در وردپرس غیرفعال است و باید آن را فعال کنیم .

چگونه دیباگ را فعال کنیم ؟

برای فعال سازی wp-debug باید ابتدا به مسیر دایرکتوری سایتتان رفته و سپس به دنبال فایلی به نام wp-config.php باشید . هم می توانید به صورت آنلاین و هم به صورت افلاین اقدام به ویرایش این فایل کنید که البته پیشنهاد ما این است که روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را بزنید . اکنون فایل در پنجره جدیدی باز می شود . حال دنبال عبارت define(‘WP_DEBUG_DISPLAY’, false) بگردید و مقدار false آن را به true تغییر دهید . فایل را save کرده و زبانه را ببندید . اکنون حالت دیباگ در وردپرس شما فعال شده است .

طراحی پلاگین وردپرسی در ۵ مرحله !

تقریبا با موارد مهمی که قبل از شروع کدنویسی نیاز بوده آشنا شده اید . حال وقت آن رسیده است که مراحلی که در پیش داریم را مرور کنیم . پلاگین عملا در این ۵ مرحله متولد می شود :

شاید باورتان نشود و یا فکر کنی یک شوخی است اما در پنج مرحله ساده می توانید افزونه وردپرس ایجاد کنید.

۱٫ به سایت خود دسترسی بگیرید
اولین کاری که باید انجام دهید دسترسی به سایت خود از طریق FTP است. FTP مخفف کلمه file transfer protocol است و برای انتقال فایل به کار می رود . زمانی که در حال کدنویسی پلاگین هستید شاید لازم باشد در هر دقیقه بیش از ۳ بار سورس را آپدیت کرده و نتیجه را مشاهده کنید . در این صورت با یک دسترسی اینچنینی کارتان سریع تر می شود . البته می توانید دسترسی از طریق فایل منجیر هاست را هم ایجاد کنید اما کارتان زیاد می شود چون برای هر تغییرات باید سورس را آپلود و قبلی را حذف کنید.

۲٫ به پوشه افزونه های وردپرس بروید
هنگامی که از طریق FTP به سایت خود دسترسی پیدا کردید ، باید به پوشه افزونه های وردپرس بروید. این پوشه همیشه در مسیر / wp-content / plugins قرار دارد.

۳٫ یک پوشه جدید برای افزونه خود ایجاد کنید
اکنون که در پوشه plugins هستید زمان آن است که برای خود پوشه ای ایجاد کنید! پیش بروید و یک پوشه جدید ایجاد کنید ، با استفاده از حروف کوچک و خط تیره مانند پلاگین my-first نام منحصر به فردی به آن بدهید. پس از انجام این کار ، پوشه جدید خود را وارد کنید و به مرحله بعدی بروید.

۴- فایل اصلی PHP را برای افزونه خود ایجاد کنید
در مرحله بعدی ، باید فایل اصلی را برای افزونه خود ایجاد کنید. برای این کار ، یک فایل PHP در پوشه پلاگین جدید خود ایجاد کنید و همان نام را مانند my-first-plugin.php بگذارید. پس از انجام این کار ، پرونده اصلی افزونه خود را باز کرده و آماده ویرایش شوید.البته معمولا برای اصلی ترین فایل پلاگین از نام main.php استفاده می کنند .

۵- اطلاعات افزونه خود را تنظیم کنید
در آخر ، اطلاعات پلاگین زیر را در پرونده پلاگین اصلی خود کپی و جایگذاری کنید.

<?php/*** Plugin Name: My First Plugin* Plugin URI: http://www.mywebsite.com/my-first-plugin* Description: The very first plugin that I have ever created.* Version: 1.0* Author: Your Name* Author URI: http://www.mywebsite.com*/

اکنون فایل را ذخیره کرده و ببندید . شما با انجام این پنج مرحله اولین پلاگین وردپرسی خود را ایجاد کردید . البته این پلاگین تقریبا هیچ کاری انجام نمی دهد و فقط شامل یک سری توضیحات برای نمای اطلاعات است . در ادامه کدنویسی پلاگین را شروع می کنیم .

تا همینجا فعلا کافیه ...

خسته شدید ؟ برای یادگیری هیچ عجله ای نداشته باشید

حدود یک الی دو دقیقه استراحت کنید و سپس ادامه دهید …

 

بعد از اتمام آموزش چه کاری انجام بدیم ؟

می توانید وارد صفحه اصلی آموزش های نقطه شروع پلتفرم بوی شوید و مبحث جدیدی رو شروع کنید و یا همین الان از طریق فیلد بالا زبان برنامه نویسی جدیدی را جستجو کنید.

پرسش های بعد از اتمام آموزش

می توانید از سایت های Udemy ، GitHub ، tutorialspoint ، CodeAcademy و سایر منابع آموزشی فارسی زبان استفاده کنید .

برای یادگیری هر آموزش جدید حداقل یک هفته برای تمرین کردن های بیشتر و حداکثر یک ماه برای نوشتن یک پروژه با آن زبان زمان نیاز خواهید داشت .

در حال حاضر خیر . شما بر اساس نیاز یا آشنایی قبلی که با آن زبان دارید آموزش را شروع کنید . همچنین نیم نگاهی به وضعیت بازار کار آن زبانی که قصد یادگیریش را دارید بهتر است .

کمی استراحت کنید . سپس با تمرین قطعه کد ها مهارت خود را در آن زبان قوی تر کنید . بعد از اینکه متوجه شدید موارد مهم را یاد گرفته اید برای خودتان یک پروژه کوچک با همان زبان بنویسید .

به طور مثال یک پروژه کوچک مثل دفترچه یادداشت یا ماشین حساب که بسیار ساده هستند و در صورتی که دیدید علاقمندتر شدید پروژه تان را گسترش دهید .

فراموش نکنید : تمرین ، تکرار و پروژه !

آموزش های پلتفرم بوی همیشه کامل بوده و از صدها مستندات اصلی آموزشی استفاده می کند .بنابراین آموزش ها تا جایی که ممکن است به طور کامل و با دقت و بازبینی تیم مدرس منتشر می شوند . حال چنانچه چیزی از قلم افتاده باشد با یک جستجوی ساده می توانید اطلاعات آن را نیز بدست بیاورید.

خیر .

کلیه آموزش های نقطه شروع وب سایت پلتفرم بوی رایگان بوده و هیچ هزینه ای برای پرداخت ندارد .همین حالا می توانید آموزش بعدیتان را به طور کامل شروع کنید.

در رابطه با آموزش های نقطه شروع سوالی دارید ؟

بر روی دکمه زیر کلیک کنید و سوالتان را آنجا بپرسید

با ما در ارتباط باشید !